2011

Vuoden 2011 uutisia sekä muutakin (sorry, only in finnish):

Joulukuu:
3.-4.12. olivat Tahti ja Rytmi edustamassa partiksia Suomen Partacolliet ry:n rotukopilla Messarin Voittaja-näyttelyissä. Hienosti tytöt jaksoivat kaksipäiväisen urakan ja suoriutuivat tehtävästään mallikkaasti. Molemmat olivat innoissaan saamistaan rapsutuksista ja huomiosta. Kiitos kaikille rotukopilla työskennelleille, niin rakennusporukalle, päivystäjille kuin purkuporukallekin!

Lokakuu:
15.10. kävin itse oppimassa uutta ja Tahti oli mukana. Eli Suomen Partacolliet ry järjesti Kunkkulan koirakeskuksessa luennon aiheesta harrastus- ja kotikoiran ominaisuudet ja koiran työskentelymotivaation rakentaminen. Luennoitsijana oli Marko Koskensalo. Noiden eri aiheiden välillä Marko testasi mallikoirilta saalisviettiä ja taistelutahtoa. Ja voi vitsin pimpula, miten hieno koira mulla onkaan! Hyvä Tahti! Tahti oli jo paljon ponnekkaampi ja varmempi Markon kanssa kuin mitä se oli silloin suojelukoiratestissä.

Luento oli todella mielenkiintoinen, paljon tuli uutta asiaa ja paljon jo sellaista mitä entuudestaan tiesin, mutta Marko on kyllä hyvä luennoitsija! Missään vaiheessa ei tullut sellaista fiilistä, että blaah…. Suosittelen kyllä kaikille menemään hänen luennolleen kun sellainen mahdollisuus tulee!

Syyskuu:
18.9. vihdoin uskallettiin ekoihin virallisiin toko-kisoihin Rytmin kanssa. Tavoitteena mulla oli saada Rytmille enemmän kuin 0-pistettä ja että se pysyy kehänauhojen sisäpuolella. Ja tavoite me saavutettiin ja ihan korkojen kera! Loppujen lopuksi Rytmi keräsi pisteitä 145 ja sai 2-tuloksen! Juhuu! Hyvä rimpula!!! Tällä pistekahminnalla voitettiin Alli-äippäkin, joka osallistui myös samaiseen kisaan ja samassa luokassa.
Kaikki osa-aluepisteet on nähtävillä Rytmin menestys-sivulla. :-)

Elokuu:
30.8. muutettu videot upotetuiksi YouTube-linkeiksi. Toimii mun mielestä vähän mukavammin näille sivuille. Samoin lisäsin skannatut kuvat tyttöjen lauantaisesta testistä molempien menestys-osioon ja sieltä suojelukoiratesti -arvio koirasta- linkin taakse.

27.8. oli todella mielenkiintoinen päivä Inkoossa! Käytiin tyttöjen kanssa suojelukoiratestissä, jossa testaajana oli Juha Korri. Tässä testissä testataan vain niitä ominaisuuksia, joita hyvällä suojelukoiralla pitää olla eli viettitaso, saaliskäyttäytyminen, puolustuskäyttäytyminen (ei testattu yhdelläkään koiralla), puruote ja toimintakyky (ei ole sama kuin luonnetestissä). Molemmat tytöt selvisivät testistä todella hyvin, mä oon todella ylpeä mun molemmista reukkusista! Ja mun plikat taitavat olla Suomen ensimmäiset tässä testissä käyneet partacolliet!

Arvosteluasteikko on portaaton eli siinä mennään värien mukaan. Punaisella ei koiralla ole riittävästi ominaisuuksia suojeluun, keltaisella koiralla voi saada tuloksen suojelusta, mutta se vaatii paljon töitä ja vihreällä se ominaisuus on koiralla tosi hyvä. Molemmat tytöt saivat punaisen toimintakyvystä, Tahtilla viettitaso meni vihreälle, saaliskäyttäytyminen ja puruote keltaiselle ja Rytmillä viettitaso ja saaliskäyttäytyminen keltaiselle ja puruote myös punaiselle. Molempien kirjallinen arvio löytyy menestys-osiosta; suojelukoiratesti, arvio koirasta sekä kirjoitettuna että ihan skannattuna kuvana.

Mutta mä olen hyvin tyytyväinen testin tuloksiin ja itseasiassa en osannut edes näin hyviä tuloksia odottaakaan, vaikka testaaja olikin sitä mieltä, ettei näistä mun koirista ole ihan suojelukoiriksi. :-)
Juhuu, hyvä tytöt!!!

Videomatskua molempien testistä löytyy -kuvat ja media- osiosta. Rytmin videossa arvio-osuudessa tuuli vähän haittaa ääntä, mutta mä lisäsin testaajan arvion YouTuben kuvaukseen siltä osin, kun sain selvää. Ainakin nyt pointit tulee selviksi. :-)

22.8. valitettavasti SA:n metsästykset jatkuvat. Elämäntilanteeni takia en Rytmin kanssa päässyt viikonloppuna kumpaankaan näyttelyyn, mutta tuleehan noita uusia. Isot kiitokset kaikille saamastani tuesta.

14.8. ja Rytmi kävi Helsingin ryhmänäyttelyssä. Itse en valitettavasti paikalle päässyt, mutta isot kiitokset sekä Anulle Rytmin kuskaamisesta että Nooralle esittämisestä ja kunnostuksesta. Tuomarina oli Tarja Löfman, joka arvosteli Rytmin ERI:n arvoiseksi. Rytmi myös voitti avoimen luokan, mutta ei tälläkään kertaa saanut sitä SA:ta. Ensi viikonloppuna jatkuu tuo SA:n metsästys (kunhan ensin saadaan tarvittava ERI).

7.8. tässähän sitä tuntee itsensä ihan näyttelyihmiseksi, kun viime aikaiset päivitykset ovat juuri näitä ympyrää juoksemista. No mutta asiaan: tänään siis Rytmin kanssa Salossa ryhmänäyttelyssä, kotiintuomisiksi EH. Tuomarina oli Maret Kärdi. Arvostelu luettavissa Rytmin kauneus-osiosta. Hyvää tässä näyttelyssä oli, että pari vuotta sitten Maret arvosteli Rytmin H:n arvoiseksi, nyt siis kohotimme laatuarvostelussa yhden pykälän. :-) Sen verran tiukka linja Maretilla tänään(kin) oli, ettei partiksissa tullut ROP:ia lainkaan, kuudesta koirasta vain yksi sai ERI:n ilman SA:ta.

Heinäkuu:
30.7. jälleen oltiin Rytmin kanssa kehässä tuloksella EH. Tuomarina oli Nina Janger, jonka mielestä Rytmi on turhan pulleassa kunnossa. Nooh, Rimpulan dieetti siis jatkuu. :-)

3.7. oli vuorossa Karjaan näyttely, jossa Rytmi kävi kehässä saaden EH:n. Tuomarina oli Ligita Zake, jonka mielestä Rytmi on liian pieni. Loput arvostelusta on luettavissa Rytmin kauneus-sivulta.

2.7. käytiin taas Rytmin kanssa kehässä pyörähtämässä Tuusulassa Pietro Paolo Condon arvosteltavana. Kotiintuomisiksi tuli avoimen luokan ERI 4. Arvostelun eka lause oli kyllä mainio: Happy temperament; that’s for sure! :-) Arvostelu on luettavissa kokonaisuudessaan Rytmin kauneus-sivun kautta.

Kesäkuu:
26.6. näin meillä vietettiin Jussia:

Ensin vähän juotiin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitten tulta nuotioon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odoteltiin hiillosta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja juotiin vähän lisää

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pitäähän grillattavat syödäkin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juotiin jälleen lisää

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paineltiin pitkin maita ja mantuja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taas juotiin lisää

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rannallakin riekuttiin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunnes meno meni ihan yltiöpäiseksi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen jälkeen väsähdettiin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eli kaikin puolin hengissä selvittiin! :-)

25.6. hyvää ja rattoisaa Juhannusta kaikille!

11.6. oli partisten erkkari Tammelassa. Olipas kaunis ja lämmin päivä! Itselläni päivä meni PartisPutiikkia pyörittäessä, mutta niin ikään Rytmi-rimpulakin kävi avoimessa luokassa pyörähtämässä Niinan esittämänä. Isot kiitokset Niinalle, Annalle ja Lealle! Rytmi siis kilpaili avoimessa luokassa saaden ERI:n, mutta ei sitten luokassaan sijoittunut. Juhlavuoden kunniaksi erkkarissa oli järjestetty myös ekstrakilpailuita, kuten paras ilme, parhaiten kunnostettu ja iloisin olemus. Rytmi pääsi kisaamaan iloisimmasta olemuksesta! Itse esitin Rytmin ekstrakisassa ja Rytmi sitten nappasi voiton kotiin, hienoa Rytmi! Ei sitten tarvinnut tyhjin käsin lähteä erkkarista kotiin päin. Pääsin myös juhlistamaan oikein aitiopaikalle toistakin juttua, näet Lea Saarikiven Beardyface-kennel sai ensimmäisen kasvattajaryhmän kokoon erkkarissa porukalla Sintti, Rocket, Alice ja Rytmi. Kasvattajaryhmässäkin esitin oman koirani. Valitettavasti sijoitusta ei kasvisryhmässä tullut, mutta Lea pokkasi kuitenkin vielä sijoitusten ulkopuolelta KP:n. Onnea Lea! Bristregal-kasvisryhmä sai niin ikään KP:n ja tämä ryhmä sai myös sijoituksen, onnea Nina!

Jottei Rytmin voitto iloisimmasta olemuksesta jäänyt ainoaksi palkinnoksi, niin Suomen Partacolliet ry jakoi juhlavuoden kunniaksi sekä kunniaviirejä että ansiomerkkejä. Olin hyvin hämmästynyt, kun kuulin oman nimeni. Sain siis yhdistykseltä pronssisen ansiomerkin! Juhuu, hyvä minä!

Toukokuu:
12.-15.5. Partiskalaasit HauHovissa Hauholla, jonne osallistuttiin koko perheen voimin. Leirin ohjelmassa oli erinäisiä koulutuksia sekä kisoja. Kisat olivat kaikki epävirallisia, joissa tuomareina oli eri partisharrastajia. Perjantai aamu alkoi PK-lajiesittelyllä, jonka piti Lea Saarikivi (Beardyface-kennel). Jokainen pääsi kokeilemaan sekä hakua että jälkeä. Perjantai iltapäivästä oli vuorossa turkinhoito-koulutusta Nina Brusinin (Memorylane-kennel) vetämänä. Tämän jälkeen oli vuorossa näyttelyesittämis-koulutus, jonka piti Nina Janger (Bristregal-kennel). Osallistuin Rytmin kanssa näyttelyesittämis-koulutukseen ja sainkin todella hyviä vinkkejä koiran esittämiseen. Molemmat tytöt osallistuivat myös kaikkiin kisalajeihin, joita leirillä järjestettiin. Näin ollen molemmat osallistuivat myös leirin All-rounder Partis-kisaan. Perjantai iltana ensimmäisenä kisalajina oli pikajuoksu, kumpikaan tytöistä ei kipittänyt kintuistaan niin vikkelään, että olisivat yltäneet neljän parhaan joukkoon. Tahti juoksi ajalla 4,54 sek. ja Rytmi viipotti aikaan 4,98 sek. Lauantaina oli vuorossa mätsäri ja toko. Mätsäilyissä molemmat plikat suoriutuivat omassa kilpailuluokassaan 4 parhaan joukkoon, Tahti oli järjenjättiläisissä (3-6 vuotta) sinisten 4 ja Rytmi oli järjenjättiläisissä (3-6 vuotta) punaisten 3. Tokossa molemmat tytöt osallistuivat mölliluokkaan ja molemmille tuli jälleen sijoitus. Tahti sijoittui 3.nneksi pisteillä 164,50 ja Rytmi 4.nneksi pisteillä 160,5. Sunnuntaina kisattiin vielä agilityssä. Rytmi osallistui nakkiluokkaan avokin kanssa, molemmat agilityssä ensikertalaisia. Ja heti pääsivät palkintosijoille tullen 4.nneksi (virhepisteitä 35), onnea Rytmi ja Lennu. Itse kisasin Tahtin kanssa mölliluokassa saaden 5 virhepistettä eikä sijoitusta tullut omassa luokassa. Huolimatta hyvistä tuloksista ei kumpikaan tytöistä yltänyt 4 parhaan joukkoon partisten All-rounder kisassa, voiton nappasi Luke ja Hanna! Juhuu! Onneksi olkoon!
Leirillä palkittiin vielä kasvattajamestaruus, jonka voitti ylivoimaisesti Bristregal-tiimi. Onnea Nina Janger! 3.nneksi tuli Beardyface-tiimi, Onnea myös Lea Saarikivelle! Notta kyllä maar molemmat plikat on hyviltä kasvattajilta.

15.5. Suomi voitti jääkiekon MM-KULTAA!!! Hyvä Leijonat, JUHUU!!!
(Partiskalaasitkin ovat takana päin, niistä lisää näiden kultajuhlien jälkeen!)

Huhtikuu:
22.4. Rytmi kävi pyörähtämässä Lahden KV näyttelyssä. Rytmi sai hyvän arvostelun ollen avoimen luokan ERI 3. Tuomarina oli Tarja Löfman. Kiitos Lealle Rytmin kuskaamisesta sekä Niinalle esittämisestä!

8.4. Kohtuullisen Partacollieiden sivut on nyt julkaistu! Sivut ovat melkein valmiit, ainoastaan kuvat & media-osio sekä linkit ovat vielä työn alla. Tervetuloa visiteeraamaan!

3.4. käytiin tyttöjen kanssa paimentamassa pitkästä aikaa. Tahtilla on tällä kertaa hieman vaikeuksia kiertää lauman taakse, mutta Rytmin kanssa sujui todella kivasti. Hienosti plikka reagoi ohjaukseen ja pyrki nätisti hakemaan tasapainon. Tässä nyt odotellaan seuraavaa kertaa!

Maaliskuu:
17.3. Rytmi kävi silmäpeilauksessa ja sai terveen paperit.

Helmikuu:
14.2. hyväksyttiin Kohtuullisen kennelnimi.