2018

2018:

28.10.
Ekaa kertaa startattiin agilityn epiksissä. Koska Tempon kisakartturi ei päässyt mukaan, niin uhrauduin itse menemään radalle. Tähän voi todeta, että koira kyllä osaa, ohjaaja ei. :-) Tuloksilla ei päästy juhlimaan, virhepisteitä kerättiin ihan urakalla. Lopulta oltiin sijalla 6/8.

***

Very first time at in the unofficial agilitycompetition. Only I can say, Tempo knows what to do, I don’t. :-) We made a quite a lot faults, but we ended up to the placement 6/8.

23.9.
Matkasimme SERTin metsästykseen tällä kertaa Hyvinkään ryhmänäyttelyyn, jossa tuomarina Maija Mäkinen. Kehän pohja oli aivan kauhea, terävää sepeliä. Tempo ei todellakaan esiintynyt edukseen eikä ollut lainkaan tuomarin mieleen ja se näkyi myös arvostelussa. Tempo AVO H.

***

Hunting for the last CAC brought us to Hyvinkää group-show, judge was Maija Mäkinen. The ground of the ring was awful, so Tempo didn’t show the best of her which was seen on the critic, OPN G.

28.7.
Sitä viimeistä puuttuvaa SERTiä saakin näköjään metsästää ihan urakalla. Tänään käytiin vuorostaan Porvoon ryhmänäyttelyssä, jossa tuomarina suomalainen kasvattajatuomari Tarja Löfman. Noiden parin sileän ERIn jälkeen vihdoin napsahti se SA, mutta ei vieläkään ollut meidän vuoro. Tempo lopulta AVO ERI1 SA PN4. Iso kiitos Janinalle Tempon esittämisestä jälleen kerran!

***

Our hunting for the last CAC is still going on. Today we were in the group-show here in our hometown Porvoo. Judge was beardiebreeder Tarja Löfman. Now we got EXC with CQ, but it wasn’t still our turn. Tempo was finally OPN EXC1 CQ BB4. Thank you Janina for handling Tempo again!

30.6.
Matkasimme Tahtin ja Tempon kanssa Järvelään partisten vuotuiseen erkkariin. Ja olipahan komeat puitteet! Iso kiitos erkkaritoimikunnalle!

Tempo osallistui avoimeen luokkaan, jossa oli mukana 6 kilpasiskoa. Tuomari Pam Douglas matkasi Uusi-Seelannista asti arvostelemaan meidän partikset ja hienoa oli huomata, kuinka tuomari käytti lähes koko skaalaa laatuarvostelussa. Ei ollut mikään eri-automaatti! Kiitos Tuulialle esittämisavusta ja kaikesta muusta avusta näyttelypaikalla! No ei Tempo nyt viimeinen ollut luokassaan, lopulta AVO ERI4, mutta SA jäi saamatta. Olen kyllä todella tyytyväinen tähän tulokseen!

Tahti osallistui ehkäpä viimeistä kertaa erkkarissa järjestettävään turistiluokkaan. Luokassa siis kilpailevat sellaiset partikset, jotka jostain syystä ei voi osallistua virallisiin luokkiin. Tuomarina oli Colin Douglas, joka matkusti vaimonsa mukana Suomeen. Tahti päätti tällä kertaa näyttää nuoremmilleen mallia, kuinka mummokoirat on parhautta. Colin tykästyi Tahtimummoon suuresti ja palkitsi Tahtin PN1! Oli muuten hieno tunne, olihan siellä muutama muukin narttu kilpailemassa samasta sijasta!
Sitten jatkettiin Tahtin kanssa vielä ROP-turistikilpailuun. Ja siellä vasta Tahti oikein innostui ja sitten mentiinkin ja kovaa! Urokset voittanut Boogie meinasi jäädä meidän allekin, kun mummo vaan pisti uutta vaihdetta silmään! Oli ilo esittää Tahtia, se selkeesti nautti olostaan ja saamastaan huomiosta. Ja Tahti, näyttelyn vanhimpana partacolliena (virallisen tittelin voitti Rane, joka on Tahtia pari-kolme kuukautta nuorempi, mutta osallistui viralliseen luokkaan, onnea Ranelle!) esitti itsensä ROP-turistiksi! Siis ihan huikeeta! Kiitos Tahti! Ja kiitos Colin, joka vielä lähtiessään kävi rapsuttamassa pihalla Tahtia.

***

Today we were heading to the annual breed speciality show. Thank you all for very pleasant day!

There were only 6 bitches in the open class. Our judge was Pam Douglas from New Zealand. In her judgement she used widely different qualifications not only EXC, which was very nice. Finally Tempo was OPN EXC4, Thank you Tuulia for handling Tempo in the showring.

Tahti was also in the showring maybe for the last time, in the home-champion class. This class is for those beardies who can’t participate official classes. Judge was Colin Douglas (Pam’s husband). Tahti decided to show the best of her and she really nailed it! Tahti was BB1!
So our way continued to BOB-homechampion ring. And there Tahti was really on fire! It was a pure joy to be in the ring with Tahti, we both enjoyed it. Eventhough Tahti was the oldest beardie in the show, she ended up to be BEST IN SHOW-Home champion! Thank you Tahti! And thank you Colin for appreciating my dearest granny so high!

Kuva: Kenneth Holmberg

26.5.
Helteisessä Salossa (ihan liian kuuma) käytiin jälleen kehässä pyörähtämässä Tempon kanssa. Tuomarina oli todella tiukka suomalainen Elina Haapaniemi, jolla on pitkä kokemus partiksista. Ennakko-odotuksia ei menestyksestä näin ollen ollut, mutta mitä vielä! SA jäi saamatta, mutta laatuarvostelussa ERInomaiseksi tuomari Tempon arvioi! Ihan mielettömän hienoa! Ja päivän päätteeksi kanttiinissa muutama sananen tuomarin kanssa vaihdettiin, niin hän kehui mun koiraa sanoen, että se on edelleen niin kesken kehityksen, kun on vielä nuori koira. Mutta kuulema kaunis koira siitä tulee, kunhan kehittyy valmiiksi. Sanoi vielä lopuksi, että ”tuo se koira mun kehään uudelleen puolentoista vuoden päästä.”

***

We were in the very very hot dog show in Salo. We had a very strict finnish judge, Elina Haapaniemi. Tempo got EXC without CQ, but she got very nice comments. I’m so proud of my precious little girl.

12.5.
Tempon ensimmäinen näyttely avoimessa luokassa ja oltiin Järvenpäässä kaikkien rotujen näyttelyssä. Helleaalto iski Suomeen, niin oli todella kuuma päivä. Onneksi kehä oli heti aamusta. Tuomarina oli tanskalainen Birte Scheel, joka antoi Tempolle vara-SERTin. Vielä antaa se kolmas tarvittava odotuttaa itseään. Tähän mennessä on kyllä ollut Tempolla huikea näyttelymenestys, 7 näyttelyä käytynä, joista on nyt kertynyt 3x vara-SERT ja 2x SERT. Ihan uskomatonta! Tarkempi tulos ja arvostelu löytyy Tempon omalta sivulta.

Jottei nyt koko elämä pyöri näyttelyiden ympärillä, niin ollaan jo jälkikausikin korkattu. Hienosti likka painelee jälkimetsässäkin. Ja agility, siinä vasta Tempo onkin ihan huikee otus! Onneksi on löytynyt myös huikea ohjaajakin Tempolle tuohon lajiin.

***

We were in all breed show in Järvenpää and it was the first time in the open class. It was a very hot day, so fortunately our ring started in the morning. Judge was Birte Scheel from Denmark, who appreciated my little girl with Res-CAC. We are still waiting for the third CAC! But Tempos success has been remarkable, 7 shows with 3x Res-CAC and 2x CAC!

But our life is not fullfilled with shows, we have started tracking again and she has been training agility, which is her absolute favourite sports ever! Fortunately I found a very excellent coach to her!

14.1.
Tämä vuosi aloitettiin näyttelyllä. Vuorossa Lahden ryhmänäyttely, jossa tuomarina piti olla ensin Marianne Holm, mutta se vaihtui ja tuomarina olikin Saija Juutilainen. Ensin vähän kyllä mietin mennäkkö vaiko eikö, mutta mentiin kuitenkin. Tempon kanssa ollaan kyllä hallilla käyty treenaamassa, mutta koskaan se ei tällaisessa sisähallin hälinässä ole ollut. Päätin ottaa ihan treenin kannalta koko homman ja samalla näkee, miten tuo suhtautuu tällaiseen menoon. Ja täytyy sanoa, että hermorakenne on tytöllä kunnossa, mitään ongelmia ei tullut ja likka liikkui kuin vanha tekijä. Ei olis uskonut, että ekaa kertaa on tällaisessa paikassa. Ja itseasiassa saatiin myös se piste iin päälle! Tempon toinen SERTi on nyt plakkarissa! Ja kun molemmat on eri tuomareilta, niin nyt odotellaan sitä 2v ikää, jotta saadaan se kolmas tarvittava FI MVA-arvoon.

***

Our year started with a group show in Lahti. At first I thought not to go, because of they changed our judge. But why not to go? And this was my best decision. Tempo won youngclass with EXC, she got CQ and finally BB3 with CAC! Wow! Now she has 2xCACs (both different judges) and 2xRe-CACs (also different judges) and 2xVG. Not bad at all!